perjantai 22. maaliskuuta 2013

Hyvää alkavaa viikonloppua!

Meillä pikkumies nukkuu päiväunia, ja äiskä kääriytyy peiton mutkaan sohvalle,
ottaen miniläppärin ja suklaalevyn kainaloon. ;)

Viikonlopuksi lähdetään taas reissuun, joten hetkeen en taas(kaan) kirjottele.

Nooa täytti eilen 8kk. Miten meillä menee nyt?

Meillä on nukuttu viime viikkoina yöt todella huonosti.
Nooa heräilee jatkuvasti valvomaan, ähisemään ja kääntyilemään..ja siinä ei nuku sitten kukaan hyvin.
Kaikenlisäksi meillä herätään joka aamu ennen seitsemää, mikä sekin on paljon edelliseen verrattuna.
Tuntuu  kyllä niin paljon yhden tunninki ero edelliseen!
Toivottavasti tämäkin vaihe menis nopeammin ohi ja päästään pian taas kiinni normaaliin rytmiin. Ehkä se, kun kelloja taas kohta siirretään auttaa asiaan. :)

Meillä ei vieläkään liikuta muuten kuin kierimällä paikasta toiseen, tai kääntyilemällä sivuille ja oman akselinsa ympäri. Ihmeen hyvin Nooa silti pääsee haluamaansa paikkaan kierimällä. :D
Usein Nooa peruuttaa seinään, sohvaan tai muuhun josta se saa sitten jaloilla pungettua itteään eteenpäin.
Liekkö järkevää peruuttaa puoli metriä taaksepäin päästäkseen kymmenen senttiä eteenpäin? :D
-Nyt kuitenkin on tullu kova tarve päästä ylös!
Vaikka ryömiminen ja konttaaminen ei onnistu, koko ajan Nooa pyrkii jaloilleen, ja ponnistaa seisomaan. :)
Lähinnä meistä vanhemmista saa hyvin tukea ylös nousemiseen, ja sohvan selkänojalle on kiva kiikkua.

Kiinteiden maistattelussa ollaan otettu askel taas eteenpäin, ja tällä viikolla on syöty riisiä muussakin kuin puuro muodossa. Soseuttaessa riisistä vaan tulee aika liisterimäistä, enkä siihen oo löytäny vielä parempaa ratkasua. Vinkkejä saa kertoa jos joku tietää! Ehkä voisin kokeilla eri riisillä..
Myöskin herneitä ollaan vähän maistateltu Nooalle, ja maissia kanan ja riisin kans. Nyt on kiva laajentaa ruokavaliota kun poika syö niin suuria annoksia! Pitäis varmaan alkaa antamaan kiinteitä jo viidesti vuorokaudessa kun niitä tuntuu menevän niin paljon.

Meillä tuntuu asuvan tuommonen pieni tutkija. :D
Nooa tutkii niin niin tarkkaan kaiken aina sanomalehdistä korvakoruihin ja leikkimattoihin. Kaikkea pitää saada tuijottaa, ja todella tarkasti. Toivottavasti se ei löydä kaikkia pikku roskia ja pölypalleroita kunhan liikkeelle lähtee, siinä saa sitte olla tarkkana. :)

Kaikenlainen pomppiminen ja "lentokone"-leikittelyt on ihan parhaita Nooan mielestä.
Kaikki uudet ihmiset ja vieraat on siitä niin mieluisia myös pikkumiehen mielestä, kun ne jaksaa pomputtaa ja hyppyytellä.
Äidin ja iskän käsivoimat on jo sen verran väsyneet ettei sitä ihan koko aikaa jaksa. :D 




Nooan valokuvaaminen näyttää nykyään aina tältä.

On niin vaikeeta yrittää kuvata toista, ku aina kameran nähdessään se pitää saada pikku käsiin, ja siitä sitten suuhun. :D

Ja nyt nauttikaa kaikki viikonlopusta!
Mekin yritetään!:)

4 kommenttia:

  1. Kuulostaa tutulta. :) Paitsi, että meillä ryömitään, mutta ei kiipeillä. Ei ole ainakaan vielä näkyvissä, että kiinnostaisi alkaa nousta pystyasentoon. Isoveli seisoi jo tuen kanssa 8kk neuvolassa, että ihan samaa tahtia ei olla menossa. Ihan hyvä vaan. :D

    Riisiin mäkään en ole löytänyt oikein mitään keinoa, vaikka sitä kerran teinkin soseena. Sekoitin parsakaalin ja kukkakaalin kanssa, mutta silloin se jäi tosi rakeiseksi. Ehkä joku pehmeempi riisi olisi parempi kuin esim. pitkäriisi?

    VastaaPoista
  2. Ryömimällä varmasti pääsee niin hyvin eteenpäin ettei tarvi vielä nousta pystyyn. :) ja hyvä vaan ettei koko aikaa lapsi opi uutta merkittävää asiaa niin voi vanhemmat vähä aikaa ihmetellä ja totutella yhteen tekemiseen ;) nutta silti se on niin kiva seurata kuinka ne nuita uusia juttuja harjottelee ja opettelee. :)

    Kukin aikanaan :)

    Minä tein Nooalle basmatiriisiä, eikä se ollut ainakaan meille hyvä. Nooa ku tarvii vielä niin soseutetun riisin ku karkeemman ruuan kakoo pois. Eikä niitä hampaitakaan vielä ole niin että sais vähä niillä jauhettua ruokaa. Muuten kyllä tuli pehmeetä ja hyvän tuntusta riisiä, se soseutus vaan teki siitä liian tankkia. :) saattaa teille sopia?

    VastaaPoista
  3. Oletteko tulossa tänne suuntaan ? ;)

    VastaaPoista