keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Pullapäivä!




Pullantuoksuista iltapäivää!

Täällä on tänään touhuttu pullataikinan, ja pullanleivonnan parissa.
Yleensä en tykkää pullaa leipoa, sillä se on aika työlästä, ja sotkevaa puuhaa. - Vihaan yli kaiken jauhojen hinkkaamista työtasoilta, varsinki ku ne on niin jämähtäneet kiinni. Tiskaamisen puolesta ei enää oo ollu ongelmaa aikoihin, ku astianpesukone hoitaa homman ihan huomaamattaan. ;)


Kuitenkin, jokaisen leivonta kerran jälkeen voi olla tyytyväinen, valmiita, ja niin hyviä pullia!

Tuoreet pullat, niin herkullinen välipala.

Tein samalla myöskin marjapiirakkaa pullataikinapohjasta. En oo siitä ikinä niin välittäny, ja tehny niin niin monet kerrat useiden vuosien ajan aina vaan uudelleen ja uudelleen piirakat murutaikinasta. Viimeviikonloppuna äiti sai kuitenkin mieleni muuttumaan, sillä tehtiin mustikkapiirakkaa pullataikinasta, ja oli herkkua!
Pakkohan sitä oli itselläkin kokeilla, onnistuuko yhtä hyvin. Onnistui!

Kaikenlisäksi pakastimeen saa puolen litranki taikinasta kivasti pullia vierasvaraksi,  ja itelle herkuteltavaksi kesken kiireisten arkipäivien kun ruokaa ei ole aikaa tehdä, tai sitten herkkuhimoihin. :D


Eilen touhusin päivällä sitten ihan muusta syystä.
Tehtailin taas soseita Nooalle.
Aamulla käytiin kerhossa, jonka jälkeen poikkeisin lähikaupan kautta kotiin. Aluksi ajattelin reissun olevan turha, sillä kyseisessä kaupassa ei oo ikinä ollu tarpeeksi tuoreita hedelmiä tai vihanneksia mun mieleen. No nyt oli, ja mukaan tarttui kasa porkkanoita ja pieni kukkakaali.

Ollaan saatu hirvenlihaa, ja keittelin sitä sitten valehtelematta koko aamupäivän. Kolme tuntia!
Leikkelin lihasta pieniä, n. 1cm x1cm x 1cm paloja. Tiesin kyllä että keittoaika tulee olemaan pitkä, mutta että kolme tuntia.. :D

Tämäkin kannatti! Poika on syöny hyvällä halulla, vaikka yleensä vierastaa kaikkea uutta alkuun, varsinkin niinkin karkeeta mitä soseesta tuli.
Oli muuten ihan tosi hyvä tuoksu keittiössä, ja ruokakin tuoksui tosi hyvälle. Ensimmäistä kertaa voin sanoa rehellisesti vauvan liha-kasvissoseen tuoksuvan niin hyvälle, että sitä tekis mieli syödä vaikka itsekin.

Aurinkoista loppupäivää! Minä taidan mennä väsäilemään viimein jotain kunnon ruokaa tälle päivää, ja kirjottelen pian uudelleen. Toivottavasti. ;)

2 kommenttia: