torstai 3. tammikuuta 2013

Joulut, uudet vuodet ja paluu arkeen

..ja meillä sairasteltiin. Koko joulu, ja aina uuden vuodenkin yli.



Reilu viikko, mikä on niin hemmetin pitkä aika pikkurassukan kans.
Jouluyönä Nooa herätti kahen aikoihin, normaalisti itkien, mutta jotain poikkeavaa oli. Pojalla ei kulkenu henki, mitä nyt pikkusen pihisi. Oltiin salamana pystyssä koko perhe, ja juoksin herättelemään omaa äitiä. Sillä on kokemusta hiukkasen enempi ku mitä mulla, ja se sai luvan auttaa.

No, päätettiin lähteä päivystykseen, ja vauvaki rauhottu autoon. Ajattelin, että turhaan mennnään ku pikkumies nukku niin ku ei mitään olis sattunukkaa. Tuhnutti vaan vaunukopassa, äiti hädissään vieressä.


-Kurkunpääntulehus. Kuulostaa ihan siltä, lääkäri saa vielä varmistaa sen. Hoitaja kerto, ja saatiin huokasta helpotuksesta. Päästään kotiin! Pelkäsin koko ajan, että vielä jouluyönä joudutaan matkustamaan isompaan sairaalaan hoitoon ambulanssilla. Hoidoksi kylmähoitoa, jota saatiinki tehä jatkuvasti vielä kuluvana yönä.
Laps peitton mutkaan, lakki päähän ja kuistille. Siellä sitte äiti paleli, ja vauva ihmeissään hengenahistuksesta.

Hengenahistuksen lisäksi saatiin riesaksi yskä. Ja aina yskiessä sattu kurkkuun niin, että oli pakko itkeä. Olihan se niin uutta pienelle. :(

Pari päivää mentiin näin, sen jälkeen tuli kuume, limanen yskä ja ruokahaluttomuus. Nooa oksenteli limaa, ja maitoa. Ja joka kerralla tuntu, että pieni tukehtuu käsiin. Sairastelujen seurauksena kipeet, maidon täytteiset rinnat ja kuivat vaipat. Saatiin taas juosta päivystyksessä imemässä limaa, ja seuraamassa ettei vauva kuivuis.

Voin kertoa, että välipäivät ja uusivuosi oli aika hemmetin rankkoja. Se levähtäminen, mitä oltiin suunniteltu tekevämme sitten lomalla, sai jäädä. Täytyi hoitaa murua, ja se oli tärkeintä.♥

Ehkä nyt vuonna 2013 ei niin sairasteltas ku vuosi päätty niin kurjasti. ;)


Kiinteiden maisteluki otti taas takapakkia sairastellessa, ei maistunu maito, saatika sitte porkkanamössöt. Ei olla kyllä tässä asiassa edetty ollenkaa, Nooa ei vaan huoli. Kädestään se söis vaikka koko omenan palasina, mutta en uskalla antaa sille palasta imettäväksi. :/

Täältä löysin näitä maistelujutskia minne saa laittaa jotain hedelmää, vihannesta tai lihaa palasen eikä lapsi voi tukehtua siihen, vaan saa sopivasti imettyä makuja. En tiiä, löytyykö näitä myös marketeista, ja sen aion tänään selvittää. Haluan näitä meille!






Mummolasta otettiin myöskin syöttötuoli matkaan, jonne saadaan kohta kullanmuru istuttaa, sitä ootellessa! :)





Eilen tehtiin terveellinen iltapala, täytettyjä patonkeja. Teki niin mieli herkutella, mutta nyt on pakko alkaa  ottamaan itteä niskasta kiinni, nyt alkaa rantakuntoon 2013-kuuri!!! JOKA PITÄÄ! :D
Raskauskiloja on jäljellä vielä reilu 4kg, joten ne täytyy nyt ainaki saada pois.

Joulun tienoilla kiloja oli yks jääny jo matkan varrelle, ja kyllä se näkyy. Pieniki pudotus tekee hyvälle mielelle, ku tuloksen näkee, jeejeejeee! :)


Huomenna mennään neuvolaan tsekkaamaan kuinka meillä ollaan kasvettu sairasteluista huolimatta, tulihan Nooalla 5kk täyteen jo jonku aikaa sitte. Kirjottelen lisää huomenissa. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti