tiistai 12. helmikuuta 2013

Soseen valmistuspäivä!

Tänään meillä leijaili kotona monenlaisia tuoksuja. Liedellä porisi monta kattilaa, kukin sisällään puhtaista, laadukkaista raaka-aineista valittuja aineksia. Niin, mangoa, bataattia ja kanaa.

Aloitettiin Nooalle tänään siis lihasoseet.
Tein broilerin suikaleita keittämällä ne ensin kypsäksi, ja soseutin sauvasekoittimella hienoksi. 
Rakenne oli todella karheaa, joten laimensin sitä keitin vedellä hiukan, jotta rakenne hieman pehmenisi.

Nooa on niin tarkka ruoan suhteen, liian karkea sose saa aikaan samantien suuhun joutuessaan kakomisen, jonka jälkeen suu ei enää avaudu hienommallekkaan soseelle.


Kanasoseen sekoitin bataattisoseeseen, ja tulihan siitä herkkua! Nooa hyväksyi sen jopa heti ilman mutinoita, ainut vaan oli, että uutta makua piti hieman miettiä, uskaltaako sitä hyväksyä. Taisi kana olla sen verran herkkua, ettei tavallista karkeamana se haitannut mitään. ;)


Jälkiruoaksi tein mangososetta, ensimmäistä kertaa itse.
Sekoitin joukkoon aika reilusti keitinvettä, jotta sain soseesta tarpeeksi hienoa.

Tästäki tuli tosi hyvää! Lähes kaupan soseen veroista, ilman mitään ylimääräistä täyteaineita! Ja ei ollut niin vaikeaa edes tehdä mitä olin kuvitellut. Ainut vaan oli mangon kova 'kivi', tuotti tuskia saada hedelmäliha irti kovasta keskuksesta.

1 bataatti
300g maustamatonta broilerinsuikaletta
1 mango
Yhteensä kolme pilttipurkkia sosetta pakkaseen, yks annos jääkaappiin, yks heti nautittavaksi. Lisäksi jääpalamuotti täyteen broileria, ja 3-4 minigrip pussillista mangososetta.


Voin sanoa että kannatti, vaikka tiskiä tuli jälleen kerran enemmän ku tarpeeksi.

Illalla teen vielä omenasosetta, ja loppuviikosta tehtailen pakkaseen lisää makuja valmiiksi.

Palaamisiin!

4 kommenttia:

  1. Täytyypä oikeasti rohkaistua ja kokeilla tehdä myös makeita soseita itse. :)

    Kohta ajattelin mennä keittelemään bataattia ja kanaa. Sitä lähinnä etsiskelin Googlesta, mietin mitä mausteita tuohon sekaan voisi laittaa... :)

    VastaaPoista
  2. Kannattaa, palkitsee kyllä!
    Ainut vaan huono puoli on se, että rakenne on löysempää kuin mitä kaupan soseissa,mutta vältytään sentään tärkkelyksiltä ja muilta. Ja mua itteä lievästi ottaa päästä se, kuinka niihin on lisätty sokeria. Hedelmäsokeria, mutta loppujen lopuksi kuitenki sokeria. Ja en halua noin pienelle sokereita antaa. :)

    Meillä ei bataatti ja kana ollukkaa hyvästä, täällä väännellään naamaa jatkuvasti. Maistuispa teillä paremmin! :)

    Niitä mausteita oon itekki ajatellu alkaa laittelemaan, kunhan vaan kans keksis mitä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä kyllä on ne maistuneet. Mies teki myös kalasosetta, mikä maistui tosi hyvin. :)

      Poista