maanantai 11. helmikuuta 2013

6kk neuvola ja viikonloppu


Perjantaina meillä oli 6kk neuvola, jota olin oottanu innolla.

Aamulla mentiin bussilla neuvolaan, ajat oli taas kerran myöhässä, mutta onneksi meidän neuvolassa on kaikkea niin kivaa että Nooa viihty hyvin odottelun. 

"Hyväntuulinen poika! Lattialla jo kovasti eteenpäin pyrkii. Kierähtää ketterästi. Juttelee. Varaa jalkoihin hienosti. Hyvin kasvaa.Poskissa hieman ihottumaa - perusvoiteet hoidoksi. Viljoja ja lihoja aloittaa."

Neuvola meni hyvin, Nooa oli kasvanu hienosti käyrien mukaan ja jutteli kovasti neuvolantädille. 
Aina ku hymyiltiin sinneppäin, piti sen jälkeen tarkistaa että onhan äiti vielä lähellä. :D 
Ei mene enää kauaa että Nooa liikkuu, sillä on niin kova into eteenpäin. Yrittää kovasti päästä konttausasentoon, mutta jalat ja kädet ei mene vielä siihen yhtäaikaa.
On niin kiva seurata pienen kehittymistä ja intoa päästä etenemään. :)

Neuvolassa ei tullut kauheasti mitään uutta, tai mitään mitä olisin ennalta odottanut saavani tietää. Ainut mikä oli, oli painon kehitys, koska meillä täytyy siirtyä pian uuteen istuimeen ja haluan sen 9kg rajan täyteen ennen sitä. Onneksi istuminen oli neuvolan tädin mukaan jo vakaata, ja hyvin istuu ilman tukeakin, joten ongelmia turvaistuimen vaihtoon ei sen puolelta vielä tulis. Kaukalossa Nooa koittaa koko ajan päästä istuma-asentoon, mikä on lievästi turhauttavaa ku haluais että se olis siellä ihan normiasennossa ja turvallisesti, eikä selkä koko ajan irti kaukalosta. 

Käytiin läpi kodin turvallisuuteen liittyviä asioita, mutta ne oon hoitanu pois alta jo aikoja sitten. 
Pistorasiat on piilossa, ja kaikki esineet mistä vois olla vaaraa on siirretty makkariin. Muutamia avohyllyjä on olkkarissa Nooan käsien saatavilla ku liikkeelle hän lähtee, mutta nekään ei sisällä mitään, mistä vaaraa  vois olla. 
Meillä on vielä tarpeeksi pieni asunto, ja kovin arkoihin paikkoihin ei Nooa onneksi liikkeelle lähdettyään pääse. Haluan, että se voi turvallisesti tutkia paikkoja ja liikkua paikasta toiseen ilman koko aikaista pelkäämistä, mitä sille voi sattua. Aion pitää makkarin, eteisen, vaatehuoneen ja kylpyhuoneen ovet kiinni myöskin silloin, kun meillä lähdetään liikkeelle. On helpompaa tarkkailla Nooan touhuja tässä olohuone-keittiö-aula linjalla.


Mitat oli nyt 
8690g
68,2cm
Pään mittaa en nyt kyllä muista. :o

Saatiin käsky alottaa loputki viljat nyt pikapikaa ennen 7kk:n ikää. Kauraa on jo syöty n. kuukausi ja hyvin on maistunu. Seuraavaks varmaan sit ohraa jonka jälkeen ruis ja vehnä. Toivottavasti mikään em. ei aiheuttais mitään oireita allergioista, ja saadaan sitten antaa myöskin leipäki mutusteltavaks. 

Sormiruokaa pitäis myös lisätä Nooan ruokavalioon, vaikka se mua niin kovasti hirvittääki. :D 
Hamtaita ku ei vielä oo yhtään, mutta neki on tuloillaan. Alaikenet on ollu jo kauan kauan turvoksissa, mutta kuinka kauan niitä hampaita nyt saa ootella?
Miten muilla? Onko menny kauan ensimmäisten merkkien ilmenemisestä että hampaat on sitte puhjennu?

Viikonloppu

Oltiin taas viikonloppu reissussa. Jo kolmena viikonloppuna ollaan oltu reissaamassa, joten nyt kyllä aion rauhottua kotona ainakin monta monta viikonloppua! 
Reissaaminen on kyllä aika raskasta näin tiheään pienen lapsen kans. Hyvä, että vanhat laukut saa purettua ja pestyä, ku taas mennään. Onneks nyt voidaan hyvällä omallatunnolla viettää montamonta kotiviikonloppua, kunnes hiihtolomalla lähdetään Etelä-Suomeen. :)

Meillä vaihtu perjantaina myöskin menopeli! Jiihaa!

Päästiin eroon meidän pienestä, hieman epävarmasta Seat Leonista, ja saatiin tilalle suuuuuremp Wolksvagen Golf variant, ja vieläpä farkku-malli. Nyt mahtuu turvakaukaloki autoon paremmin, ja mikä parasta, siinä on isofix-kiinnikkeet!
Saadaan uus turvaistuin isofix-kiinnikkeillä, mistä oon haaveillu niinnniin kauan ku meillä tuli ajankohtaseks alkaa valitsemaan turvakaukaloa. 

Nyt taas pitäis alkaa suunnittelemaan päiväks ohjelmaa ja ruokaa mulle ja poitsulle.
Ilta menee taas pyykkiä pesten ja tavaroita purkaen. 

Hyvää alkavaa viikkoa kaikille!

4 kommenttia:

  1. Sormiruokiin ei tarvi hampaita eli rohkeesti vaan! Esim. kypsä banaani on tosi hyvä alottaessa, tosin se on vähän liukas pitää pienissä käsissä :)

    Leolla on kyllä hampaita edessä mutta pureskelu tapahtuu silti "poski-ikenillä" :D Tosin noi alahampaat varmaan auttaa puraseen esim. kurkkua mutta pehmeemmät sormiruuat menee kyllä ikenilläkin hyvin palasiks!

    Onneks Leon kaukalo on 13kg asti, Leo painaa jo yli 9,5kg mutta en oo yhtään kattonu istuimia! :D Tiedän tosin aika tarkkaan mitä haluan istuimelta, eri asia sitten löytyykö budjettiin sopivana sellanen...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, oon antanu Nooallekki maisteltavaks just mm. banaania, omenaa.. mut siinähän se vika onki ku se ikenillä puree kaiken palasiks, toisin sanoen koko sormiruoka-palasen puoliks, ja sitte sitä pyörittelee suussaan ( tosin tässä vaiheessa ryntää äiti ottamaan palasen pois :D)

      äääh, ehkä täytyy vaan hillitä itteään ja antaa sen maiskutella, luottaen siihen kuuluisaan kakomis-refleksiin. :)

      Meilläki kaukalo on 13kg asti, mutta toppavaatteissa tulee jo niin ahdasta. (Koko kaukalo on aika ahdas muutenkin)
      Lisäks ei oo kovin miellyttävää lapselle varmaan se, että jalat tulee niin paljon yli laidan, ja ne sitten painuu takapenkin selkänojaan..

      Poista
  2. Meijän kaukalo taitaa olla 12 kg asti ja mua myös vähän mietityttää toi istuimen osto. Kaukalon hankintaan ja pohdintaan meni kuukausia, mitenhän selviin istuinprojektista?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samat sanat! Onneksi istuimen osto on edessä sitten tämän jälkeen vasta pitkän pitkän ajan kuluttua, onhan niissä niin paljon kasvunvaraa! :)

      Poista