torstai 21. helmikuuta 2013

Hyvästit imetykselle?

Oon aina kuvitellu imettäväni pitkään. Niin pitkään ku vaan se on mahdollista. Vähintään vuoden ikäiseksi, se on ollu aina ajatuksena. Toivomuksena. Tavoitteena.

Vielä 5kk tuohon, ja tämä homma alkaa karata käsistä.
Meidän poika ei suostu enää. Tai suostuu, kunhan keinot on nämä:
  • Pimeä makuuhuone. Sälekaihdin ei riitä, pimennysvero myös käytössä. Ehdottomasti.
  • Sänkyyn, peiton alle.
  • Äiti laulaa tuutulauluja
  • Äiti silittää selästä.
Sitten meillä maltetaan juoda maitoa. Muuten, pää kääntyy erittäin vikkelään pois rinnalta, ja kaikki maholliset ja mahottomat asiat kiinnostaa niin vietävän paljon, ettei tissiin päin edes katsota.

No, lapsen ehdoilla mennään. Kyllähän tämä toimii, vielä ku kotona oltaisiin kaikki päivät. Mutta kun ei olla.
Kaupassa, kerhoissa, kavereiden luona. Ei huoli. Ei malta. Ei halua syödä.
Tuloksena hermostunut äiti, ja kärttyinen poika.
Välillä sitä miettii, miksi tätä jatkaa? Itellä on hermot kireällä ku lapsi ei syö, ja pojalla kiukututtaa ja itkettää sitten muuten vaan ku yritetään tissiä tarjota joka väliin vaikkei se maistu.  Kenenhän etujen mukaista tää nyt sit on jos kellään ei ole kivaa? :( Vaikka pullojen pesu ja muutenki siitä syöttäminen on niin rasittavaa ku tissittely on niin ihmeen helppoa, öisinkin. Mutta silti. Itsekästäkö, jos yrittää ja yrittää vaikka toista ei kiinnosta? Vai syöttääkkö sitte aina noin em. tavoin, vaikeasti, mutta kuitenkin niin, että poju huolii? Vaikeeeta!!

Pulloa huolii edes vähän paremmin näinä hetkinä ku tissi ei maistu, mutta ei sekään saa kovin kannatusta meidän pikkumieheltä. Nokkamuki ja juomalasi, ne on ihan jeejee! Mutta, poika on niin ahne (;D) ettei se malta juoda sievästi ja kaikki on sylissä. Huhhuuuh, on tämä vaikeeta välillä.

Vai onko ne ne hampaat mitkä sitten vaikeuttaa syömistä? Jos ne nyt sitten tulis pojulle? En tiiä. Mistähän sitä tietää. 

Toivottavasti ois vaan joku kausi, että menis ohi. Mutta mitenhän on? Meneeköhän tämä ohi? Luovutanko suosiolla?

4 kommenttia:

  1. Älä luovuta! <3

    Veikkaan, että sit kun Nooa tottuis pulloon, niin siitä tulis ihan yhtä hankalaa. Leo on meinaan ollu IHAN samanlainen jo hyvän aikaa, pullon kanssa. Päivällä imetyksen lopetin jo ainakin 2kk sitten, kun ei siitä tullut mitään, mut pullojen kans on ollut tosiaan ihan yhtä vaikeeta. Leo on ottanut pari huikkaa ja sitten taas pitäny päästä leikkimään!

    Mutta se, mikä on auttanut ihan mahdottoman paljon Leon kanssa, on yösyöttöjen vähentäminen! Leo ennen tankkas yöllä, koska pimeä rauhallinen huone + unelias vauva = ruokaa meni vaikka kuinka paljon. Sitten päivällä ei ees ollut niin hirvee nälkä, riitti kun otti muutaman huikan ja taas jakso mennä.

    Mut nyt oon viimeisen viikon verran tosissaan vähentäny yösyöntejä. Ei oo ollu helppoo ja ollaan molemmat oltu univajeessa... Välillä menee parikin tuntia että saan Leon nukahtaan ilman pulloa!

    Mutta tulokset on loistavia :) Leo syö PALJON enemmän päivällä, siis moninkertaiset määrät verrattuna entiseen, ja hyvällä halulla. Jaksaa keskittyä pulloon kun on oikeasti nälkä, samoin kiinteitä menee enemmän :)

    Nyt ollaan päästy 2-3 yöheräämisestä enää yhteen. Leo menee nukkuun klo 17.00, tähän asti herännyt syömään n. klo 23, 01 ja 04. Nyt noi 23 ja 01 syönnit on lopetettu, ja eilen Leo ensimmäistä kertaa ei edes herännyt syömään sillon! :) Ja mikä parasta, toi 04 syönti on alkanut siirtyä n. kuuden pintaan, jolloin muutenkin jo noustais ylös.

    Kannattaa siis miettiä yösyöntien vähentämistä ennen kuin mietit imettämisen vähentämistä!

    Ja muuten, mä "valmistelin" Leoo yösyöntien lopettamiseen aika pitkään, ainakin pari viikkoa, joiden aikana lisäsin korvikkeeseen vettä jollon siitä tulee paljon vähemmän kaloreita yön aikana :) Imettäessä voi kokeilla öisten imetyssessioiden lyhentämistä, jos ne vaikka nyt kestää esim. 20min niin joku kerta 15min, sit muutaman päivän tai viikon päästä 10min, sit pikkuhiljaa 9min, 8min, 7min...

    Tosiaan ei se helppoo oo ja mä oon ollu niin koomassa että oon joka päivä ottanu päiväunet Leon kanssa yhdessä :D Mut tulosta on ainaki tuottanu!

    PS. Onneks olkoon Nooa 7kk! <3 :D Helppo muistaa ku samana päivänä syntyny!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tsempistä! Sitä saa tais voimia jatkaa eteenpäin, ja kun kuulee, ettei se pulloon siirtyminen välttämättä tee asiasta yhtään sen helpompaa, helpottaa todella.

      Nuista yösyötöistä, mekin ollaan niitä alettu karsia, jos päivällä maito maistuis paremmin. Vähän aikaa sitten tankattiin jatkuvasti, ei kahtaa tuntia ollu edellis kerrasta kun taas jo haluttiin tissiä. Nyt meillä mennään 2-3 syötöllä, kuten teillä jonkun aikaa sitten, mutta siitäkin on tarkotus karsia. ;) 2 syöttöä on selvästi vielä pojun oma tarve, sillä pärjää aamuun asti. Yösyötöt ei ole itteä ikinä niin kovin paljon väsyttäny, koska vauvan nukkuessa vieressä tissi on niin helppoa tarjota ja molemmat voi jatkaa unia. Nooa saattaa imeä vaan sen 5 min, minkä tarvii nukahtamiseen, eli nälkä ei aina edes ole ollut!

      Tosi kiva kuulla, että teilläki on menny yösyötöistä vierotus noin hienosti! Hienoa, ei ole molempien väsymys ja yölliset monen tunnin nukutukset. :( Se on kyllä harmi ku et saa nukkua, mutta onneksi päivisin saat sentään Leon päiväunien aikaan levättyä! Sekin tekee paljon. :)

      Tsemppiä sinne! Onneksi ootte saanu "unikoulun" jo niin hyvään vaiheeseen että kohta helpottaa varmasti kunnolla!
      Leohan herää aika aikasin, mutta nukkuu hienoja pätkiä!

      Poista
  2. Ite neuvoisin että elä luovuta. Mulla poika kohta 10 kk ja imetän edelleen. Välillä on ollu just noita tosi hankalia kausia, sitten taas vähäks aikaa helpottaa ja sitten taas on taistelua se tissittely. Ite olin kans välillä iha stressaantunu tilanteesta mut nyt oon oppinu relaamaan vähän ja aattelen et kyllä se poika taas ottaa tissiä kun janottaa tosissaan.. ja niin on aina käynykki jossain vaiheessa ;) Mutta tiiän tosiaan, että se ei oo helppoo.. aina koittaa järjestää ne imetystilanteet niiin et lapsi malttais olla tissillä jne. Mutta kaikesta huolimatta oon onnellinen et oon jaksanu imettää, ja taistella välillä sen suhteen. Niin ihana kun välillä poika oikein nauttii tosissaan maitoa ja aivan rauhassa.. ne hetket on huippuja! Tsemppiä teille! Teet itse kuitenki niinku ite parhaaks näät ja mikä tuntuu teille sopivimmalta ratkaisulta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En luovuta vielä! ;) Uudella tarmolla eteenpäin! :)

      Kyllähän se on niin, että kannattaa taistella, hyvän asian vuoksihan tässä mennään. Onneks oon sen verran helppouden perään, että tissittely ei ole vielä jäänyt.

      Teillä on jo hyvän matkaa imetystä takana, toivottavasti pystytään samaan! Nyt on taas jonku aikaa menny paremmin, kun yösyöttöjä on harvennettu. Ja päivisin en enää edes tarjoa tissiä niin usein kuin ennen, ja sekin on vaikuttanut siihen, että tissi kelpaa huomattavasti paremmin, hälinässäkin! Jes!

      Ja tuo on kyllä ihan totta,kuinka sen huomaa miten lapsikin nauttii, miksi sitä lopettamaan siis ihan vielä. :)

      Poista