perjantai 11. tammikuuta 2013

Päivärytmi

Ajattelin kirjottaa tänne meidän päivärytmiä. Muut saavat halutessaan tietää miten meidän päivät menee kotona Nooan 5kk kanssa, ja mitä teemme. Itelle tämä on myöskin kertoo jotain, voin jatkossa vertailla miten meillä päivärytmit muuttuu yms. Oon yrittäny pitää päivärytmin samanlaisena joka päivä.

Iltaisin rytmi on monesti erilainen, riippuen siitä, onko kaupassa käyntejä, iltalenkkejä, kyläilyjä, kylpy tms.
Ehkä Nooa on jo huomannu sen, että ku koko perhe on koolla, tehdään erilaisia juttuja, ja minun kans kotona päivisin tehdään yleensä samoja juttuja joka päivä. Se tuo vauvalle turvallisuuden tunnetta ja oon huomannu, että Nooa jo tietää tiettyjen asioiden kuten syömisten ja päiväunien olevan tiettyyn aikaan joka päivä.

Torstai 10.1
Klo 7.00 Herätään koko perhe Avomiehen herätyskelloon.  Jään imettämään Nooaa, ja nukutan pojan uudelleen. Jään viereen torkkumaan.

Klo 8.00 Nooa herää juttelemaan, ja jäädään sänkyyn yhdessä hassuttelemaan hetkeksi. Normaalisti Nooa herää 8-9 välillä.

Klo 8.20 Noustaan ylös. Vauvalle vaipan, - ja päivävaatteiden vaihto. Samalla leikitään ja lorutellaan.
Tämän jälkeen syön nopean aamupalan ja alan tehdä omena-päärynäsosetta, Nooa jää leikkimään lattialle.

Klo 9.30 Imetystä.

Klo 10.00 Nooa nukkumaan meidän sänkyyn, äiti saa vapaa aikaa tietokoneen ääressä. Ensin pussitetaan soseet ja siivotaan keittiö.

Klo. 10.45 Pikkumies jokeltelee sängyssä, haen leikkimään ja vaihdan vaipan.

Klo 11.00 Aletaan touhuamaan keittiössä. Nooalle kiinteitä, porkkanaa ja parsakaalta. Jälkkäriksi annan maistella muutaman lusikankärjellisen vielä tuoretta omena-päärynäsosetta. Ei ollu kovin nälkänen poika vielä, ja soseita meni tosi vähän. Nooa ei oo oikeen hyväksyny soseita ikinä, maito on parempaa sen mielestä. :)

Kiinteiden jälkeen Nooa lattialle leikkimään hetkeksi ja ite vähä laittamaan itteään yön jäljiltä.

Klo 11.30 Imetys-yritys ja sitten itelle tekeen ruokaa. Munakasta, nopea kotiäidin lounas. ;)
Sen jälkeen Nooalle puhtaat vaatteet päälle ja vaipanvaihto.

Klo 12.00 Imetystä. Nooa nukahtaa tissille, puen pojan ulos ja lähdetään kävellen kerhoon.
Käydään joka torstai yhdessä kerhossa, missä on paljon Nooan ikäisiä lapsia, se on itselle mukavaa vaihtelua ja samoin pojalle.

Klo 15.30 Jälleen kotona, Nooa vaunuista suoraan kantokoppaan ja lähdetään käymään kaupassa.

Klo16.30 Ruoka-aika, vanhemmilla ja Nooalle samalla omena-päärynä sosetta, jota ottaa monta kertaa lisäannoksen. Ruoan jälkeen leikitään lattialla, jutellaan ja hassutellaan. Tarjoan Nooalle tissiä, mutta ei mahdu ruuan jälkeen.

Klo 18 Menen itse koneelle kirjottelemaan blogia, lkemaan muiden blogeja ja muuten vain surffailemaan. Nooa nukahtaa lattialle massulleen. Välillä nostaa päätään, katselee ympärilleen ja jatkaa unia.

Klo 19 Imetystä.

Klo 21 Vanhemmat iltapalalle, pikkumies kattelee sitterissä sillä aikaa. Iltapalan jälkeen jälleen imetystä, jonka jälkeen, klo 22 Nooa nukutetaan omaan pinnasänkyyn.  (Josta se kuitenki havahtu tunnin unien jälkeen, ja nostin itseni viereen jatkamaan unia.)

Yöllä taas syötiin joka välissä. Ja ne yösyönnit pitäis jo kohta saada neuvolan mukaan pois. En tiiä tuleeko se meillä onnistumaan, ja milloin. Varmaan se, että Nooa nukkuu perhepedissä ei auta asiaa yhtään, kun yöpalaa on niin helposti saatavilla, ja äidinmaidon haistaa ja vaistoaa koko ajan. Nooa nukkuu paljon pidempää pätkää mummoloissa kun nukkuu yöt vaunuissa tai muualla, mutta kuitenkin niin, ettei liian lähellä äitiä.

Ehkä oltais nukutettu Nooaa tähän asti pinnasängyssä, mutta se ei mahdu makkarissa vaankuin meidän sängyn ns. jalkopäähän, mistä vauvaa ois aika todella vaikea nostella ja nukutella.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti