sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Uudet kuulumiset

Tähän 2,5 viikon taukoon on mahtunut paljon!

A. Ensimmäinen hammas!

Meille tuli ihka ensimmäinen hammas toissa maanantaina, 8.4.
Hammas tuli kumman oireettomasti, yhtenä aamuna se vaan oli siinä! Yhtenä aamuna puurolusikka vain kolahti, ja ilmoitti puhjenneesta hampaasta. Sitä riemun määrää! Olihan sitä ootettukkin niin niin kauan, ja nyt viimein reilun 8kk:n iässä se sitten tuli.

Niin riemukasta kun puhjennut hammas ei kuitenkaan ollut seuraukset. Nooalle nousi lähes välittömästi hampaan huomattuani kova kuume. Kuume nousi heti korkealle reiluun 39° eikä se siitä laskenut vaikka kokeiltiin Panadolia tai sitten Buranaa, nestemäisenä tai sitten suppona. Plussapuolena oli ehdottomasti se, että poika kuitenkin nukkui ja söi kiitettävästi!:) 

Kuume pysyi korkealla myöskin tiistaina, ja keskiviikkona se oli edelleen nousussa. Ajattelin soittaa jo päivystykseen, mutta koska vauva söi ja oli muuten hyvin voiva, en kokenut sitä niin tarpeelliseksi. Oottelisin vielä seuraavaan aamuun, että on kolme kuumeista päivää kokonaan takana. Laitoin iltapäivällä Nooalle suppoa, ja lapsen nukkumaan. Päiväunet olikin vaan 30min, ja unilta heräsi itkevä, kuumehorkassa tärisevä pikkumies. Säikäytti, voin sanoa, että säikäytti! 
Soitto päivystykseen, ja niiden ohjeistuksella edelleen vaan kuumetta alentavaa lääkettä ja nesteitä. Kuumelääkkeet ei laskeneet lämpöä edelleenkään yhtään, ja vietiinkin sitten poika ulos terassille pelkät body+sukkahousut päällään. Kuume lähti siitä sitten laskemaan! 
Olin epäillyt kylmään viemistä aina ennen, luullut että lapsi vaan paleltuu ja tulee enemmän kipeäksi, mutta toisin kävi. Torstaina ja perjantaina heti oli jo paremmat päivät, ja kuume laski heti keskiviikkoyönä jo lähes kokonaan. Torstaina oli enää pientä lämpöä, ja meidän hammaskärsimykset oli siinä! :)

Onneksi vaivan syy oli tiedossa, niin jaksoi paremmin valvoa ja hoidella pienokaista. <3

B. Uusi turvaistuin

Kuva babystyle-nettisivuilta
Meille kotiutui menneellä viikolla uusi turvaistuin.
Cybex Pallas-Fix.

+Nooa viihtyy paremmin kun näkee eteensä.
+Istuva asento
+Etupenkillä matkustavalla on enemmän tilaa
+Isofix-kiinnikkeet
+Todella monipuoliset ja helpot säätömahdollisuudet
(Pääntuki kolmeen eri asentoon, istuimen lepotila)
+Helppo kiinnitys turvatyöllä
+Tukeva ja malliltaan kiva istuin
-Palkki on sen verran iso vielä verratuna pieneen mieheen että se ahdistaa välillä Nooaa. Sekin onneksi korjautuu vielä kunhan Nooa kasvaa.
-Tätä ei saa pimennettyä toisin kuin kaukaloa laittamalla harson eteen jotta lapsi nukkuisi :D
-Nukkuvaa lasta on vaikea kuljettaa herättämättä

C. Uusi asunto

Saatiin uusi vuokra-asunto! Harmi, että joudutaan vaihtamaan lähikuntaan, mutta se ei nyt ole niin vakavaa, kun meitä ei tässä kaupungissa pidättele muu kuin tykästyminen kaupunkiin! :D Mutta muuttaminen eri kuntaan on tässä vaiheessa vielä niin helppoa, kun lapsi on niin pieni ettei tarvitse vaihtaa hoitopaikkaa, koulua tms. Eikä itselläkään vielä työpaikkaa ole, joten muuttaminen ei aseta rahoitteita.

Päästään muuttamaan kesäkuun alussa kolmioon, joka on todella tilava verrattuna tähän meidän pieneen asuntoon. Plussaa on myös se, että asuntoa remontoidaan parhaillaan meitä varten ;)
Uudet lattiapinnat, maalatut seinät, uudet keittiön kaapistot, vaatekaappien kunnostus, uudet kaapit eteiseen..paljon kivaa ja uutta! Kuvia todennäköisesti tulee sitten kesäkuussa kunhan päästään muuttamaan, sitä ennen täytyy malttaa pysyä housuissaan vielä reilun kuukauden. :D

D. Liikunnan lisääminen

Oon innostunut liikunnasta lumien lähdettyä entistä enemmän! Olen alkanut tekemään juoksu-hölkkä-kävelylenkkejä yksin iltaisin tai viikonloppuaamusin. En oo paljon omaa aikaa saanut, tai edes vaatinut Nooan syntymän jälkeen ja nyt voin kertoa että tekee todella hyvää käydä välillä yksin jossain! :D 

Nukkuvasta vauvasta vaunuissa ei nyt haittaa lenkillä olis, mutta on se silti niin niin eriasia päästä ihan yksin nauttimaan vauhdin hurmasta! ;)  

Kaikenlisäksi herkuttelu on vähentyny reilusti liikunnan lisäämisen myötä, liikunnan hyötyjä ei tee mieli hukuttaa herkkujen alle. Eikä tarvi hakea hyvää oloa herkuista kun sen saa liikkumalla. Tykkään! 

E. Auringon ja kevään ilmestyminen

Piristää! Muutama viikko, ja kevät on edennyt ihan todella paljon! Nooan kans on jopa välillä päässyt ulos tutustumaan ilman vaunuja. :)  

Nyt mulla heräs kaveri päiväunilta. Kirjoittelu saa siis loppua tällä kertaa tähän, mutta huomenna kirjoittelen viimeistään 9kk postausta. Tänään se etappi tuli täyteen. :)

3 kommenttia:

  1. Tuolla eteen näkemisellä, tarkoitatko että Nooa on nyt tkasvot menosuuntaan? :o Vai vaan että näkee paremmin tuossa istuimessa vaikka onkin kasvot pois menosuunnasta? :)

    Onnea uudesta asunnosta!! :)

    Lumien lähdettyä liikuntainto on kasvanut mulla myös roimasti :D Ja on niin ihanaa kun aurinko paistaa ja on keväistä! Just nyt täällä tosin on harmaata ja sateista...

    VastaaPoista
  2. Joo Nooa on kasvot menosuuntaan. Nuita palkki-istuimia ei saa muuten kuin kasvot menosuuntaan. Aluksi huoletti laittaa lasta kasvot menosuuntaan näin pienenä, mutta paras ratkasu meiän tyytymättömälle reissaajalle. :) Ja palkki-istuin on pärjännyt niin hyvin testeissä niin uskalsin joustaa sen verran ;)

    Täällä on nyt myös tosi sateista, mutta onneks niitä kevätpäiviä vielä tulee!

    VastaaPoista
  3. Hienoa, saitte asunnon!! Tästä täytyy kyllä kuulla myöhemmin lisää ;)

    VastaaPoista