torstai 25. huhtikuuta 2013

Ruokaaaa.

Eilen tein taas Nooalle kasvissosetta, perunaa ja kesäkurpitsaa.

Ollaan jälleen kokeiltu venhää Nooan ruokavalioon, ja tälläkertaa se näyttää jopa sopivan meidän pikku herralle. Oon maistattanu vehnää Nooalle aina säännöllisin väliajoin, mutta aina siitä on tullut ihottumaa ja ärtyneisyyttä. Nyt onneksi näyttää siltä että Nooa kestää vehnän. On helpompaa kun vehnää ei tarvitse enää varoa, ja saadaan ruokavalioon lisätä pastaa, spagettia ajattelin. :)


Nooan iho reagoi myöskin loheen, ja viikonloppuna voitaisiin kokeilla sitä joko sekin jo menis meille.
Mitään allergioita meillä ei oikeastaan ole, vaan lievästi lohelle, omenalle ja juuri tämä vehnä mikä nyt näyttäis sopivan. Lääkärin mukaan siedätys on kuitenkin parasta, ja tätä täytyy nyt kokeilla. (Neuvolan puolella ollaan oltu hyvin sen kannalla, että täytyy allergisoivat ruoka-aineet pitää pari viikkoa pois ruokavaliosta ja kokeilla sitten uudestaan.)

Nooa syö nykyään todella hyvin, ja lähes kaikkea mitä tarjotaan. Parsakaali saa aikaan nirsoilua. :D

Sormiruokailusta voisin haluta vinkkejä, mitenhän ahneen pojan kohdalla onnistais? :D
-Nooa on niin kiinnostunut sormiruuasta, että työntää ruokapalat kokonaisina suuhun. Ollaan maisteltu omenaa, päärynää, banaania, porkkanaa, puolukoita ja mustikoita..
Maissinaksuja ollaan annettu, ja niiden kautta varmaan on oppinut sen että hedelmä- ja kasvistikut voi työntää suuhun kerralla ja kokonaan. :D
Pinsettiotetta meillä ei vielä osata, joten Nooa ei osaa noukkia pöydältä sopivan kokoisia palasia suuhun.  Ehkä sekin taito pian harjaantuu kun  saa harjoitella rauhassa. :)

Tänään mennään Nooan kans kerhoon ja puistoilemaan. Jos vaikka saadaan Nooan vauvakaveri mukaan, niin olis kaksinverroin kivempaa!
Viikonlopuksi lähdetään reissuun pitkästä aikaa, toivottavasti näitä ihania kevätpäiviä on myöskin viikonlopuksi asti! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti