torstai 17. tammikuuta 2013

puuropäivä!


Tänään meillä maisteltiin ekan kerran puuroa. Tein aamulla pienen annoksen kaurapuuroa pikakaurahiutaleista, jonka hiutaleet on vähän hienompaa kuin mitä tavallisen kaurapuuron. Valmistu nopeeta, mitä nyt hauduttelin hiukan tavallista kauemmin jotta hiutaleet vähän enemmän pehmenee. Puuro näytti kelpaavan meidän pikkumiehelle tosi hyvin! Varsinkin, ku siellä oli joukossa luumusosetta.

Nooa on niin todella innostunu kaikesta ruuasta! Ihan ihmetyttää välillä miten se niin on yhtäkkiä kiinnostunu kaikesta ruuasta, ja muustakin minkä vaan suuhun saa sopimaan. Kiinteitäkin menee suurempia annoksia kuin ennen, ja kaikkea täytyy saada maistella.

Aina, ku itse syödään se hiljenee täysin seuraamaan ja aukoo samalla suutaan.

No, nyt katsotaan tuleeko mitään allergiaoireita. Nooan isä on ollu allerginen kaikille kotimaisille viljoille 2-vuotiaaseen saakka, joten vähä pelottaa että jos joika ois periny isältään allergiat. Tänään ei tosin puuroa edes kovin paljoa menny, mutta huomenna voisin jo suurempaa määrää tarjota pienelle jos mitään ei ilmene.

Luulen, että aamu- ja iltapuurojen myötä olis vähän kylläsempi poika myöskin öisin. Voi olla, että kiinteiden myötä Nooa imee yöllä sitten maitoa päivänkin edestä, ja imemisen tarve on vielä kuitenkin sen verran suuri.
Ehkä puurojen myötä päästäisin myöskin lisämaidoista pois, jos oma maito alkais paremmin riittämään.

Nyt poika potkuttelee lattialla, kauhealla innolla päästä eteenpäin. Jospa meillä kohta! ;)

2 kommenttia:

  1. Meillä syötiin eilen puuroa ekan kerran :) Leo vaan irvisteli kamalasti kunnes laitoin banaania sekaan.. :D Pitää tosin koittaa keksiä jotain muuta mitä laittais sekaan kun banaani saa Leon vatsan ihan ummelle!

    Leo söi ihan samaa puuroa kuin mäkin, mutta oonkin tosiaan antanut sille alusta asti myös sormiruokaa niin joku puuron kokkareisuus ei tunnu enää missään! :D Jokainen omalla tahdillaan :)

    Varmaan toi innostuminen johtuu iästä, kun puolen vuoden ikäisillä alkaa luonnostaan tulla kiinnostuminen ruokaa kohtaan ja ruokailuun liittyvät taidot kehittyy! :)

    Ja Leo muuten nukkui viime yönä 9 tuntia putkeen heräämättä, ikinä ei oo käyny niin!! Harmi että se oli iltakuudesta aamukolmeen niin en mä ite mitään pitkiä katkeamattomia unia päässy nukkumaan, mutta ehkä vielä joskus... viimeistään sit kun Leo on joku kouluikäinen... :D

    Leo vaan peruuttelee joka paikkaan, eteen päin ei edelleenkään pääse :D Mut se liikkuu jo niin paljon ettei uskalla jättää silmistä pitkäks aikaa (esim. vessakäynnin ajaks) kun ei ookkaan enää yhtään samassa paikassa kun lähtiessä!!

    VastaaPoista
  2. Meillä kans täällä mahaa ähistään ja papanoita kakkaillaan ;) Banaani teki meilläki mahan kovaksi. Harmi, onhan se meillä Nooan yks lemppari. Nyt pitää vastapainoks antaa luumua että saadaan taas vatsa toimimaan!

    Meilläkään ei tarvi ruoan olla erityisen hienoa, koska oon soseet tehny vähän rakeiseks alusta asti. Helpompaa ettei totu heti alkuun liian hienonnettuun soseeseen, ja saa erilailla tuntumaa karkeammasta soseesta.

    Teillä tosiaan Leo liikkuu jo hienosti! Kävin kattelemassa videoita sen touhuista sun blogista. Meillä vielä liikkuminen on yrityksen tasolla, mutta kyllä se sitä. :> Ja hyvän mittaiset unet kyllä on ollu pojalla! Kateeksi melkeen käy. ;) Mutta toisaalta, vauva-aika on niin lyhyt, enkä vielä siihen yöheräilyyn oo niin kyllästyny. :D

    VastaaPoista